TERMENI ȘI CONDIȚII

Magazinul online www.flormar.ro este proprietatea SC Valentino Distribution SRL, cu sediul în Str. Barajului nr.3,  Târgu Mureș, Județul Mureș,  înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J26/555/02.09.1999 și Cod Unic de Înregistrare RO12097366. Utilizarea site-ului ( incluzând accesul, navigarea și achiziționarea de produse) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțați în prezentul document, cu toate efectele și consecințele care decurg din aceasta. 

Prezentul document reprezintă un contract de adeziune care necesită acceptare înainte de crearea unui cont sau comandarea oricărui produs de pe www.flormar.ro. Comenzile confirmate prin bifarea căsuței ”Sunt de acord cu Termenii și condițiile”  reprezintă acceptare ofertei SC Valentino Distribution SRL în condițiile stipulate de art. 9 din Legea Comerțului electronic 365/2002. Apăsarea butonului ”Confirm comanda” echivalează, în sensul art. 3. Pct.10 din regulamentul UE 910/2014  privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă, cu o semnătura electronică. 

 

 1. Definiții
  • Produs – orice produs care poate fi achiziționat de pe website-ul Flormar.ro
  • Vizitator – orice persoană care vizitează site-ul și plasează comandă fără să își creeze cont de utilizator
  • Utilizator – persoana fizica care își creează cont 
  • Client – orice persoana fizică, care face o comandă pe Formar.ro și are vârsta minimă de 18 ani. 
  • Destinatar – persoana fizică căruia i se va face livrarea produselor comandate
  • Comanda – exprimarea dorinței de achiziție prin selectarea și plasarea în coșul de cumpărare urmat de finalizarea comenzii și introducerea datelor de livrare în vederea primirii produselor la adresa destinatarului. 
  • Comanda ferma – se referă la comanda aprobată de client și verificată de un operator al site-ului nostru. Comanda se consideră fermă atunci când primești un email de confirmare a comenzii din partea firmei noastre. Comenzile plasate, dar care nu au fost validate de către noi nu sunt considerate ferme și nu se supun obligativității de a fi livrate. Dacă sunt chestiuni de lămurit privitor la comandă te vom contacta telefonic sau prin email. 
 
 1. Obiectul și acceptarea prezentului contract de vânzare

Prezentul document reprezintă un contract de vânzare aplicabil tuturor comenzilor plasate pe Flormar.ro. Clientul se obligă să ia la cunoștință termenii și condițiile referitoare la achiziție înainte de a plasa comanda.  Acceptarea prezentului contract se face în mod activ prin bifarea căsuței ”Sunt de acord cu Termenii și Condițiile” și prin apăsarea butonului ”Finalizați comanda”. 

SC Valentino Distribution SRL își rezervă dreptul de a modifica Termenii și Condițiile în orice moment. Versiunea aplicabilă este acea în vigoare în momentul în care se plasează comanda. 

 

 1. Disponibilitatea produselor

În eventualitatea în care produsul dorit nu mai este disponibil pe stoc, vă vom anunța și vă vom oferi opțiunea de a achiziționa un alt produs similar.

Imaginile de produs afișate pe site au caracter informativ. Din cauza calibrării luminozității monitoarelor și a terminalelor mobile imaginile pot părea diferite. 

 

 1. Prețul

Prețurile afișate includ TVA dar nu includ cheltuielile de transport. Prețurile prezentate sunt valabile până la revocarea lor. În cazul campaniilor promoționale prețul produsului este valabil doar în perioada specificată în site. În situația publicării unui preț greșit se vor lua în cel mai scurt timp posibil toate măsurile necesare pentru remedierea erorii. În condițiile în care prețul eronat va fi sub 15% din valoarea sa corectă, va fi considerat neserios și derizoriu în conformitate cu art. 1665 din Codul Civil și comenzile făcute pe baza acestui preț vor fi anulate.  

 

 1. Garanția produselor

Produsele comercializate pe Flormar.ro beneficiază de garanția legală pentru lipsa de conformitate, conform art.8 din Legea 449 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. 

 

 1. Returnarea produselor

Clientul, în conformitate cu legislația națională, are dreptul să notifice în scris SC Valentino Distribution SRL că renunță la cumpărare, fără penalități și fără a invoca un motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor. Orice cerere de acest gen trebuie făcută într-un mod neechivoc, semnată și datată și trimisă către Flormar.ro, astfel că, în conformitate cu reglementările europene și OUG 34/2014  vă vom pune la dispoziție un model de formular de retragere.  Formularul se solicită de pe adresa comenzi@flormar.ro

Returnarea trebuie să se facă împreună cu toate accesoriile pe cheltuiala clientului. În conformitate cu legea națională consumatorul este responsabil doar de ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicelor și funcționării produselor. Dreptul de returnare nu este aplicabil pentru cazurile în are există limitări stabilite de legea română în vigoare. 

În conformitate cu OUG 34/2014, dacă produsele au fost desigilate de client, acestea nu pot fi returnate, indiferent dacă au fost sau nu utilizate după îndepărtarea sigiliului. 

 

 1. Metoda de plată

Plata ramburs la livrare

Sau în baza facturii emise, prin transfer bancar în contul Sc Valentino Distribution SRL RO67BACX0000004547007001 Banca Unicredit. 

 

 1. Livrarea

Livrarea se face, de regulă în 7 zile lucrătoare prin intermediul curieratului rapid. Această perioadă curge din momentul plasării comenzii. Suma de pe factură reprezintă costul final care trebuie achitat. 

Dacă ai plasat o comandă și nu primești email de confirmare, te rugăm să ne contactezi. 

 

 

 1. Anularea comenzii

Comanda poate fi anulată înainte de primirea emailului care confirmă expedierea comenzii. Te rugăm să ne contactezi cât mai repede posibil scriind pe comenzi@flormar.ro sau apelând numărul de telefon alocat în acest sens: 0720539997, în intervalul orar 8:00 – 16.00 de luni până vineri. 

 

 1. Crearea contului de utilizator

Prin intermediul Flormar.ro poți plasa comenzi atât ca vizitator cât și ca utilizator. Crearea contului îți asigură unele facilități precum trecerea mai rapidă prin procesul de cumpărare, wishlist, review-urietc.  Înregistrarea este gratuită și este permisă doar utilizatorilor care sunt de acord cu termenii și condițiile descrise în acest document. Accesul la contul tău este pe bază de parolă. Îți recomandăm să nu-o dezvălui nimănui. Noi nu îți vom solicita niciodată parola prim mesaje sau telefonic. Orice informație transmisă de către tine se face pe riscu tău, și vor fi folosite doar în concordanță cu prezenții termeni. Esti singurul responsabil cu privire acuratețea informațiilor transmise.

Ne rezervăm dreptul , ca fără orice formalitate și înștiințare prealabilă să suspendăm sau să îți blocăm accesul la conținutul site-ului sau la o parte din acest conținut. 

Orice acces neautorizat, reprezintă infracțiune de acces fără drept la un sistem infomatic și este sancționat de lege. 

 

 1. Securitatea datelor personale

SC Valentino Distribution SRL este operator de date personale și prelucreză prin intermediul Flormar.ro date cu caracter personal. Detalii privitoare la această prelucrare găsești în Politica de confidențialitate.

Ne luăm măsuri de securitate ca să prevenim pierderi/alterări sau folosirea greșită a informațiilor și depunem toate diligențele în acest sens. Cu toate acestea nu ne putem asuma răspunderea pentru pierderile de informații cauzate de browserul tău sau a conexiunii tale la internet. 

 

 1. Drepturi de autor

Conținutul de pe Flormar.ro, imagini, texte, elemente de grafică sunt proprietatea SC Valentino Distribution SRL și a furnizorului său și este apărat de legea drepturilor de autor și a drepturilor conexe. Extragerea oricăror informații, urmată de orice utilizare în scop comercial care depășește sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licențiere, fără a avea în prealabil consimțământul scris al titularului de drepturi de proprietate constituie o încălcare a termenilor și condițiilor.  Folosirea fără acordul nostru a oricăror elemente de pe site se pedepsește în conformitate cu legile în vigoare.

 

 

 1. Forța majoră

SC Valentino Distribution SRL, partenerii, respectiv utilizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru nici o întârziere sau greșeală în executarea obligațiilor contractuale/conținut postat pe site care rezultă în mod direct sau indirect din cauze care nu depind de SC Valentino Distribution SRL. Exonerarea mai sus menționată include dar nu se limitează la erorile de funcționare al echipamentului tehnic de la Flormar.ro, lipsa conexiunii la internet, telefon, viruși informatici, acces neautorizat la sistemele deținute de SC Valentino Distribution SRL, erori de operare, grevă, context pandemic etc. 

 

 1. Rezolvarea problemelor

Dacă ai probleme legate de o comandă te rugăm să ne scrii pe comenzi@flormar.ro sau să ne suni pe numărul: 0720539997. 

Litigiile care au drept obiect prezentul acord se soluționează pe cale amiabilă, în caz contrar vor fi dus spre soluționare în fața unui arbitru. În condițiile în care nu cădem de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor judecătorești de la sediul SC Valentino Distribution SRL. 

 

 1. Legea aplicabilă

Prezentul contract este disponibil doar în limba română și este interpretat și guvernat de legea română în vigoare.