Banner Flormar Romania
Cum să îți alegi corect fondul de ten ?

Cum să îți alegi corect fondul de ten ?

Folosirea fondului de ten constituie unul dintre pașii inițiali din machiaj, prin urmare, dacă dorești să  estompezi imperfecțiunile, să uniformizezi tonul pielii și să obții un finisaj fără cusur, el  nu poate lipsi din trusa ta de machiaj. 

Sfaturile pe care ți le putem oferi depind de tipul și tonul pielii tale precum și de finisajul pe care ți-l dorești. Înainte de toate trebuie să îți reamintim că nici un fond de ten nu se așează frumos pe un ten neîngrijit.  

Hai să vedem care ar fi pașii după care să te ghidezi:

1. Bazat pe tipul pielii tale

Este foarte important să îți alegi fondul de ten în funcție de faptul că ai un ten normal, uscat ,matur,  combinat, uleios sau acneic. Asigură-te că alegi un fond de ten hidratant pentru tenul uscat și că aplici în prealabil o cremă hidratantă sau un primer. Pentru tenul gras alege  un fond de ten mat sau pentru tenul predispus la acnee, un fond de ten ușor care nu are formula pe bază de ulei și are capacitatea de a acoperi imperfecțiunile. 

2. Bazat pe tonul pielii

Atunci când alegi un fond de ten , tonul pielii este la fel de important precum tipul tenului. Cea mai bună zonă ca să  testezi ce nuanță de fond de ten ți se potrivește nu este mâna sau fața, ci zona gâtului sau  linia maxilarului. Ține minte că fața și zona decolteului trebuie să aibă un aspect uniform. Alege nuanța cea mai apropiată de  nuanța pielii și dacă trebuie să alegi dintre două nuanțe, îți recomandăm să o  alegi  pe cea mai deschisă, deoarece este mai ușor să închizi o nuanță decât să o deschizi. 

3. Bazat pe subtonul pielii

Subtonul pielii, în alegerea corectă a fondului de ten, are același grad de importanță ca și celelalte două aspecte prezentate mai sus. Este important să ai în vedere aspectul venelor de pe interiorul încheieturilor ca să poți determina corect dacă subtonul este unul cald, rece sau neutru.

  • Dacă venele au o tentă verzuie ai un subton cald, iar cele mai potrivite nuanțe ar fi cele de bronz, piersică, auriu, corai, portocaliu-roșiatic, maro sau bej. Caută  denumiri de nuanțe cum ar fi light, golden ivory, golden medium, golden sand, sau beige.  
  • Dacă venele de pe încheieturi sunt albăstrui sau movilii ai un subton rece și este ideal să te orientezi după fonduri de ten care au o ușoară tentă rozalie. Ca și tertip: tenul cu subton rece are tendința de a se înroșii în timp scurt de la expunerea la soare astfel că este înțelept să alegi un fond de ten cu factor de protecție ridicat. 
  • Dacă venele de pe încheieturi par incolore sau asemănătoare cu culoarea pielii ai un subton neutru așa că poți alege combinații de tonuri calde și reci, roz pal, nuanțe de bej și piersică. Caută denumiri precum light, medium beige, dark sau bronz în funcție de cât de închisă îți este pielea.

Este important să ai în vedere și anotimpurile, îți sugerăm ca vara să alegi un fond de ten fluid cu o textură ușoară, o nuanță ușor mai închisă iar iarna să te orientezi spre o formulă mai densă și cu un ton mai deschis decât cel folosit pe perioada verii când te bucurai și de un bronz natural. 

One thought on “Cum să îți alegi corect fondul de ten ?”
  1. Corina Corina

    Cum pot alege un fond de ten de la dumneavoastră? Unde pot sa testez? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *